X

Winkelen, eten en drinken



Dijon



Naast deze culturele zaken heeft Dijon een bijzonder aardig centrum. De stad stond in Frankrijk lang bekend als een slaperige provinciestad, maar er is de afgelopen jaren hard gewerkt om van dat imago af te komen, en dat is best goed gelukt. Het centrum is gezellig en heeft redelijk mooie winkels, al heb ik van dat laatste niet zo heel veel verstand.





Paleis der hertogen

Geschiedenis

Winkelen, eten en drinken

Notre Dame


Dankzij de aanwezigheid van een universiteit en de daarbij behorende studenten hangt er in de buurt rondom de Place du Bareuzai een bijzonder gezellige sfeer. Je kan hier ook goed eten, want naast kunst en cultuur is Dijon natuurlijk ook een stad van de gastronomie.

Of Dijon interessant genoeg is voor een aparte stedentrip? Ik zou mij er zeker een paar dagen kunnen vermaken maar voor een lang weekend is het mogelijk wat ver. In combinatie met een paar dagen Beaune, Auxerre, Autun, de wijngebieden of de natuur van de Morvan, heb je een uitstekend plan voor een heerlijke week.

De ligging van Dijon is tevens geknipt om een langere stop tijdens een reis naar het zuiden. Of nog beter, de reis terug naar huis. Boek twee of drie nachten in een leuke chambre d’hotes op weg terug naar Nederland naar huis en je hebt een heerlijk toetje van je vakantie.


Les plus beaux villages de France weergeven op een grotere kaart




Roga:
Related Post