X

Winkelen, eten en drinken in Autun



Winkelen, eten en drinken



Wij bezochten Autun op een zonnige dag in februari en dat was voldoende om een goede indruk te krijgen van de stad. Hoewel het centrale plein, Place du Champ de Mars, die ochtend al was afgezet voor de markt, konden we de auto daar prima kwijt. Ondanks dat de aanwezigheid van auto’s heeft het plein sfeer. De meest opvallende gebouwen op het plein zijn het gemeentehuis met daarnaast het theater die beide zijn opgetrokken in de negentiende eeuw. Dat geeft een chique uitstraling, de aanwezige cafés doen de rest.



Kathedraal

Geschiedenis

Winkelen, eten en drinken

Romeins theater



Aan de andere kant van het plein staat een groot lyceum waarvan het hek best fraai is. Een klein bordje bij dat hek leert ons dat hier ooit een wereldberoemde leerling onderwijs genoot. Niemand minder dan Napoleon himself, de bekendste Fransman ter wereld, zat hier op school,  al was het maar voor paar maanden. Het provinciestadje Autun was ongetwijfeld te klein voor zijn ego en ambitie.

Ondanks de aanlokkende cafés verlieten wij het plein en liepen we richting de kathedraal, het was echt nog te vroeg voor een glaasje rood. De route loopt via een winkelgebied dat alleen voor voetgangers toegankelijk is. Dit is vanaf het plein ook te bereiken via een fraaie overdekte winkelstraat. De winkels zijn prima, maar Autun bezoek je niet om eens goed te gaan winkelen. Dat kan je beter in Dijon doen.


Les plus beaux villages de France weergeven op een grotere kaart




Roga:
Related Post