X

Museum Toulouse-Lactrec in Albi



Albi



Vlak naast de kerk staat het bisschoppelijk paleis dat in dezelfde tijd is gebouwd als de kathedraal. Ook dit is een indrukwekkend gebouw dat meer als een vesting lijkt dan een paleis. Tegenwoordig wordt het gebouw gebruikt als museum van de kunstenaar Henri Toulouse-Latrec. Deze is zeer geliefd en ik denk dat voor veel toeristen dit een reden is om Albi te bezoeken. Een goede vriend van mij is er geweest en die was er razend enthousiast over.




Museum Toulouse-Lautrec

Kathedraal als vesting



Helaas waren wij slechts één dag in Albi. Het was heet en na een langdurig bezoek aan de kerk konden wij het onze kinderen niet aandoen ook nog eens een museum te bezoeken. Voor ons werd het dus het zwembad van Albi, dat trouwens met kinderen best een aanrader is.

Aan de andere kant van het plein vind je het Office du Tourisme en het is aan te raden om hier even naar binnen te wandelen. Je krijgt hier de gebruikelijke plattegrond van de stad maar ook een aantal wandelroutes die de moeite waard zijn.  Wij besloten tot het kopen van brood bij de buren van de VVV dat we achter de kerk op een pleintje met een lange fontein hebben opgegeten. Onder de schaduw van de bomen zaten we daar heerlijk terwijl de kinderen in de fontein speelden.


Les plus beaux villages de France weergeven op een grotere kaart




Roga:
Related Post