X

De binnenstad van Troyes



Gezellige binnenstad waar genoeg is te zien



Naast kerken vind je in Troyes een buitengewoon mooie binnenstad. De stad is in het verleden keurig verdeeld in twee delen; de oostelijke kant van de Seine was het domein van de geestelijkheid en het bestuur en op de westoever woonden de rijke burgerij. Wie de kaart van Troyes bekijkt kan in de oude plattegrond van de stad met een beetje fantasie de vorm van een champagne kurk herkennen.





Binnenstad

Kerken

Geschiedenis



In het burgerlijke deel van Troyes vind je nu leuke buurtjes met een overvloed van vakwerkhuizen, de één nog mooier dan de ander. Ik heb veel steden en dorpjes in Frankrijk gezien maar Troyes heeft met voorsprong de meeste vakwerkhuizen. Deze staan ook nog eens langs smalle straatjes met leuke winkels en dit geeft een fijne gezellige sfeer. Met een beetje mooi weer veranderd dit gedeelte van de stad rond het middaguur in één groot lunchfestijn waar je heerlijk kunt eten.

Helaas kozen wij het verkeerde restaurant met bruine sla en aangebrande pizza’s, je kan nu eenmaal niet altijd dansen met de bruid….

Chocoladeliefhebbers mogen zeker de winkel van Pascal Caffet niet missen. Deze chocolatier heeft meerdere titels op zijn naam staan en heeft het maken van chocolade tot een kunst verheven.

Bij koud of slecht weer is een bezoek aan het museum van Moderne kunst een aanrader. Hier is een uitgebreide collectie kunst uit de negentiende en twintigste eeuw te bewonderen. Deze is verzameld door de gebroeders Lévy. Deze ondernemers waren verwoede kunstverzamelaars en hebben hun collectie nagelaten aan de stad. Het museum bevindt zich in het voormalig bisschoppelijke paleis recht tegenover de kathedraal. De entreeprijs is vriendelijk en kinderen zijn gratis.


Les plus beaux villages de France weergeven op een grotere kaart




Roga:
Related Post